Topman telecombedrijf Ericsson per direct weg

Hans Vestberg stond ruim zes jaar aan het roer bij Ericsson en werkte in totaal 25 jaar bij het bedrijf. Hij wordt op tijdelijke basis opgevolgd door financieel directeur Jan Frykhammar.

In een verklaring stelt het bestuur dat het tijd is voor nieuw leiderschap om de volgende fase in de ontwikkeling van Ericsson vorm te geven.

Grote aandeelhouders waren erg kritisch over de gang van zaken onder Vestberg. Op de beurs in Stockholm werd positief gereageerd op het nieuws van zijn vervanging. Het aandeel Ericsson ging flink omhoog.

Ericsson is een belangrijke producent van apparatuur voor mobiele netwerken. Maar veel providers hebben de uitrol van 4G-netwerken inmiddels min of meer afgerond. Er wordt nog gewerkt aan de ontwikkeling van een 5G-standaard, maar het zal vermoedelijk minstens nog drie of vier jaar duren voordat zulke netwerken daadwerkelijk beschikbaar worden.

Technisch directeur Jan Frykhammar neemt tijdelijk de leiding van Ericsson over, terwijl naar een permanente vervanger voor Vestberg wordt gezocht.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>