'Facebook verstookt meeste mobiele data, slurpt accu leeg'

AVG brengt opnieuw een rapport uit rond apps die het meeste van onze smartphone vragen en wederom komt Facebook daarin niet al te best naar voren.

De Facebook-app voert verschillende lijstjes (.pdf) aan. Facebook verstookt bijvoorbeeld de meeste mobiele data, na het Amerikaanse The Weather Channel en Instagram. Ook Snapchat en Spotify kunnen er wat van, met een belangrijk verschil: die apps starten niet automatisch op, Facebook wel. Het sociale netwerk neemt daarnaast veel ruimte in beslag om foto’s en video’s op te slaan in het cache-geheugen.

Facebook staat er ook om bekend om een aanslag te plegen op je accu, en dat is nog steeds zo. Maar bepaalde apps van Samsung zelf zijn de grootste boosdoeners: Samsung Link, ‘Security Policy Updates’ en de ‘Beaming Service’ zorgen er het snelst voor dat de batterij van je smartphone leegraakt. Wat deels ook valt te verklaren doordat zeven op de tien onderzochte toestellen van het Samsung-merk zijn.

Maps

Om Facebook wat in te perken, wordt aangeraden om de webversie te gebruiken in plaats van de app. Tevens valt op dat Google Maps voor het eerst in de lijsten opduikt. AVG weet zelf niet precies waarom dat zo is, maar raadt aan om kaarten voor offline gebruik op te slaan.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>