Laatste fabrikant van videorecorders stopt na tegenvallende verkopen

De apparaten worden nauwelijks meer verkocht en het is steeds moeilijker aan de benodigde onderdelen te komen, aldus de Japanse zakenkrant Nikkei.

De VHS-videorecorder werd veertig jaar geleden op de markt gebracht door JVC. Concurrenten als Sony (Betamax) en Philips (V2000) kwamen met eigen systemen.

De concurrenten stapten uiteindelijk na een hevige strijd over op VHS, dat daarmee de algemeen geaccepteerde technologie werd om video op te nemen en af te spelen.


Dvd

De komst van de dvd in 1995 betekende het begin van het einde voor de videoband en -recorder. Filmmaatschappijen brengen al tien jaar geen films meer uit op VHS. Op Funai na zijn alle fabrikanten gestopt met de productie van videorecorders.

Funai maakt consumentenelektronica onder het eigen merk, maar ook in licentie voor andere technologiebedrijven, waaronder Philips, Panasonic-dochter Sanyo en Magnavox. Het bedrijf produceert sinds 1983 videorecorders, en verkocht er ooit 15 miljoen per jaar. In 2015 waren dat er nog maar 750.000.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>