iOS 10-bèta waarschuwt bij water in Lightning-poort

Dat melden bètagebruikers op Reddit.

De waarschuwingstekst verschijnt als er een kabel in de aansluitpoort wordt gestoken. Er wordt preventief geen verbinding gemaakt, zodat er geen kortstluiting ontstaat.

De gebruiker kan ervoor kiezen om de waarschuwing weg te drukken, zodat er alsnog een verbinding met de kabel wordt gelegd. iOS 10 waarschuwt dan wel voor mogelijke schade aan het toestel. 

Het is onduidelijk hoe iOS 10 water in de aansluitpoort detecteert. Vermoedelijk worden hiervoor sensoren in het toestel gebruikt. Apple gebruikt al langer vochtsensoren om te zien of een toestel waterschade heeft opgelopen.

De functie is aanwezig in de bèta van iOS 10, maar het is nog niet bekend of deze ook in de uiteindelijke software-update voor alle gebruikers zal zitten. Apple heeft de optie nog niet officieel aangekondigd en testte al eens eerder bètafuncties die niet intact bleven.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>