Miljoenen Deense patiëntgegevens per abuis naar Chinees bedrijf gestuurd

Het gaat om data van mensen die tussen 2010 en 2012 in Denemarken woonden. De gegevens, die stonden op twee onversleutelde cd-roms, werden door het Deense Statens Serum Institut verstuurd naar het Deense statistiekbureau, zo meldt de Deense datawaakhond Datatilsynet

De medische gegevens zijn hoofdzakelijk afkomstig van Deense diabetes- en kankerpatiënten, alsmede mensen die zijn opgenomen in verband met psychiatrische klachten. Zo werd er onder meer omschreven welke diagnoses de patiënten hadden en het exacte tijdstip wanneer zij werden opgenomen in het ziekenhuis. 

Door een fout van het Deense postbedrijf werd het pakket afgeleverd bij het Chinese Visa Application Centre, een bedrijf dat mensen helpt bij het aanvragen van een Chinees visum. 

Toen de cd’s vervolgens alsnog naar het juiste adres werden verstuurd, bleken de pakketten geopend te zijn. Volgens het Chinese bedrijf heeft een medewerker de post per ongeluk open gemaakt, maar is het materiaal niet bekeken.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>