Voormalige Amerikaanse minister van Justitie aan de slag voor Airbnb

Dat meldt het bedrijf in een blog. De huizenverhuurdienst ligt de laatste tijd onder vuur omdat het te weinig zou doen tegen discriminatie tegen homoseksuelen en mensen met een donkere huidskleur. 

“Hoewel we al een beleid hebben waarin discriminatie wordt verboden, willen we dat beleid nog sterker maken”, aldus Airbnb-CEO Brian Chesky. Alle gebruikers van Airbnb zullen in het vervolg ook moeten aangeven dat zij akkoord gaan met het beleid van de dienst.

Chesky geeft toe dat Airbnb tot dusver te weinig werk heeft gemaakt van discriminatie op het platform. “De afgelopen maanden heb ik nagedacht over waarom we zo traag waren bij de aanpak van deze problemen. Na gesproken te hebben met veel van jullie heb ik geleerd dat er soms een gebrek aan urgentie is geweest hieraan te werken, en dat moeten we direct herstellen.”

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>