Kattenspelletje ontdekt in Android Nougat – verzamel ze allemaal

Android Nougat is officieel nog niet uit, maar testers mogen er al een tijdje mee aan de slag… en ontdekten een geheim spelletje, waarin je katten moet verzamelen.

Het heeft wel wat weg van Pokémon Go of Neko Atsume: je selecteert voer (zoals kip of vis) en wacht vervolgens tot er een kat op afkomt. Droid Life meldt dat je na een tijdje een pushmelding krijgt als er een digitale kat op afkomt. Tik er op om het beestje te ‘vangen’.

Google heeft het spelletje waarschijnlijk als geintje in het besturingssysteem verstopt. Je moet bijvoorbeeld in een bepaalde volgorde op ‘Android 7.0′ tikken in het ‘Over deze telefoon’-menu om het te starten, dus veel mensen zullen het over het hoofd zien.

Heel veel katten

Schijnbaar zijn er wel een hoop katten te vinden, want ze zijn genummerd – minstens tot nummer 196, zoals online in screenshots is te zien. Of het spelletje ook te spelen is zodra Android Nougat eind deze zomer voor iedereen lanceert, is nog niet bekend.

En waarom katten? Waarschijnlijk omdat Android Nougat ook wel Android N wordt genoemd, en Neko Japans is voor kat.

(Voorbeeld via Droid Life)

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>