Duitsland wil zwarte doos in deels zelfrijdende auto’s verplichten

Er wordt gewerkt aan regelgeving daarvoor, schrijft persbureau Reuters maandag op basis van anonieme bronnen bij het Duitse ministerie van Transport.

In de zwarte doos worden gegevens verzameld over de zelfrijfunctie. Zo moet duidelijk zijn wanneer het systeem aanstaat en wanneer het systeem de bestuurder vraagt het stuur over te nemen.

Als er een ongeluk gebeurt met een auto met zelfrijfunctie, dan zou uit de gegevens kunnen blijken wie daarvoor verantwoordelijk was.


Voorstel

In het wetsvoorstel is ook opgenomen dat bestuurders niet hoeven op te letten op het stuur of het verkeer, zolang ze maar in de bestuurdersstoel zitten om in geval van nood in te kunnen grijpen.

Duitsland wil dat automakers en techbedrijven kunnen experimenteren met zelfrijdende technieken. De Duitse bondskanselier Angela Merkel maakte in april al bekend dat er regels komen die tests met volledig zelfrijdende auto’s mogelijk maken.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>