Hindoeïstische organisatie eist dat ongepaste outfit uit Overwatch verdwijnt

Dat stelt organisatiepresident Rajan Zed in een persbericht. Volgens hem worden de godinnen van het hindoeïsme door de game getrivialiseerd. 

In Overwatch kan het personage Symmetra de skin ‘Devi’ gebruiken, waardoor ze er uitziet als één van de godinnen binnen het hindoeïstische geloof.

Volgens Zed is het ongepast om de godinnen voor commerciële doeleinden te gebruiken. “Devi zijn bedoeld om te aanbidden in tempels en bij altaren thuis, niet om te worden teruggebracht tot een ‘personage’ in een videogame om mee te vechten op een virtueel slagveld.” 

De gamestudio moet volgens Zed zijn verantwoordelijkheid nemen als een groot, internationaal bedrijf en de skin voor het personage verwijderen. Blizzard heeft nog niet gereageerd op de eis.

De organisatieleider zegt dat hij voor vrijheid van meningsuiting is, maar dat geloof voor hem heilig blijft. Het is volgens hem daarom niet oké dat gelovigen op deze manier worden gedenigreerd.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>