Hyperloop-wedstrijd uitgesteld tot 2017

De Hyperloop Pod Competition wordt nu gehouden van 27 tot en met 29 januari 2017, meldt organisator SpaceX. Het bedrijf wil deelnemers meer tijd geven om hun ontwerp af te maken.

Het ruimtevaartbedrijf van Tesla-CEO Elon Musk houdt de wedstrijd om te zien welke Hyperloop-ontwerpen van bedrijven en universiteiten wereldwijd het beste zijn. De Hyperloop is een idee van Musk, die zijn handen vol heeft aan Tesla en SpaceX en de ontwikkeling daarom aan anderen overlaat.

De Hyperloop-trein moet uiteindelijk een snelheid van ruim duizend kilometer per uur kunnen behalen, door de treinen in een bijna vacuüm-buis te laten rijden. Door het gebrek aan luchtweerstand moet de trein makkelijker op zeer hoge snelheden kunnen rijden dan huidige hogesnelheidstreinen. Hoe die treinen zich straks voortbewegen moet onder meer uit de competitie blijken.

Zo experimenteren bedrijven met onder andere permanente magneten en elektromagneten als methode om de trein in de buis te laten zweven en op snelheid te brengen. Een team van de TU Delft is één van de 22 teams die hun ontwerp op de testbaan in het Californische Hawthorne mogen laten rijden.

De wedstrijd werd eerder al een maand uitgesteld, van juli naar augustus. Toen was het testcircuit nog niet klaar, SpaceX meldt nu niets over de staat van de testbaan.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>