’1,3 miljoen Nederlanders spelen Pokémon Go’

Uit representatief onderzoek van Multiscope onder ruim duizend Nederlanders blijkt dat 10 procent van de mensen boven de 18 jaar Pokémon Go speelt. Hoeveel tieners van onder de 18 jaar het spel spelen, is niet bekend.

Pokémon Go werd op 6 juli gelanceerd in de eerste landen. Officieel was de game de eerste week alleen nog te spelen in Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten. Deze week zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Portugal daaraan toegevoegd.

In Nederland is het alleen mogelijk de game spelen door op Android handmatig een APK-bestand te downloaden en installeren en door op iPhones in de App Store een buitenlands account aan te maken.


Nederland

Desalniettemin hebben in zo’n anderhalve week 1,3 miljoen Nederlanders Pokémon Go gedownload. 85 procent van hen speelt de game elke dag of meerdere keren per dag.

Zes op de tien spelers geven aan speciaal te zijn gaan wandelen om Pokémon te vangen. In de game moet in de echte wereld naar Pokémon gezocht worden. De beesten zitten verstopt op willekeurige gps-locaties en kunnen pas gevangen worden als de speler op die locatie is.

De directeur van Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon Go, heeft vrijdag in een gesprek met Reuters gezegd dat de game “relatief snel” uitgerold zal worden naar tweehonderd landen. Specifieke data wilde hij niet noemen. 


Beurs

Zoals Pokémon Go een hit is onder smartphonegebruikers, zo is het aandeel Nintendo een hit onder beleggers. De waarde van een aandeel Nintendo steeg vrijdag opnieuw met bijna 10 procent naar 27.780 yen. Vorige week donderdag sloot het aandeel nog onder de 15.000 yen.

De marktwaarde van Nintendo is nu ruim 33 miljard euro. Het bedrijf is niet de ontwikkelaar van Pokémon Go, maar profiteert wel van het succes van de game door zijn aandeel in Niantic, het bedrijf dat de game maakte, en The Pokémon Company, het bedrijf dat eigenaar is van de Pokémon-merknaam.

Bekijk onze videoreview van Pokémon Go:

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>