Review: D-Link DCS-960L

D-Link heeft met de DCS-960L een bijzondere ip-camera in het assortiment. We hebben het dan niet over het feit dat hij draadloos verbinding maakt met het thuisnetwerk – dat kunnen er zoveel. Het bijzondere is dat de lens ervoor zorgt dat de camera een zeer groot gebied kan bestrijken. Deze zorgt voor een kijkhoek van liefst 180 graden.

Installatie

De DCS-960L laat zich eenvoudig installeren. Het enige wat u hoeft te doen is de Mydlink Lite app downloaden (gratis voor Android, iOS en Windows Phone) en de qr-code op het bijgeleverde kaartje scannen. De rest wijst zichzelf. De ‘L’ in producten van D-Link – zo ook in de DCS-960L – geeft altijd aan dat het een ‘cloud-product’ is. Dat wil zeggen dat u overal vandaan toegang hebt tot de live-beelden. Om dit te kunnen gebruiken, is het overigens wel noodzakelijk om een account aan te maken. Doet u dit liever niet, dan kunt u ook gewoon kiezen voor lokale toegang.

In de praktijk

De DCS-960L is een op veel vlakken rechttoe-rechtaan camera, zonder veel extra opsmuk. Het apparaat kan geluid en beweging detecteren, waarna er een opname gemaakt wordt. Deze opname wordt overigens niet in de cloud gemaakt, maar op een micro-sd-kaartje. D-Link levert een exemplaar van 16 gigabyte mee. U kunt dus meteen van start. De beeldkwaliteit die wordt geleverd door de hd-sensor en de 180 graden-lens is in het algemeen behoorlijk goed. Een zeker mate van fish eye aan de zijkanten is gezien de groothoek onvermijdelijk, maar het blijft goed binnen de perken. Het nachtzicht is eveneens goed bruikbaar. Een minpuntje is de behoorlijk langzame werking van de app in combinatie met de camera en de haperingen in de weergave die af en toe te zien zijn.

Conclusie

Een camera waarmee een groot gebied bestreken wordt en die een in het algemeen goede beeldkwaliteit aflevert. Her en der zijn nog wel wat haperingen zichtbaar.

Pluspunten:

Forse groothoek, micro-sd-kaartje meegeleverd, in het algemeen goede beeldkwaliteit, betaalbaar.

Minpunten:

Langzame app, af en toe haperingen in de weergave.

Adviesprijs: € 169,–

Voor meer informatie: www.d-link.nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>