Silicon Valley spreekt zich uit tegen Donald Trump in open brief

De brief werd gedeeld op Medium, waar hij is getekend door onder andere Apple-oprichter Steve Wozniak, Slack-CEO Stewart Butterfield, Tumblr-CEO David Karp en Wikipedia-oprichter Jimmy Wales.

De techleiders zeggen te pleiten voor een land waarin iedereen mee mag doen, iets waar Donald Trump niet voor zou staan. Volgens de brief is Trump’s verkiezingscampagne gebaseerd op woede en de angst voor nieuwe ideeën. 

“We hebben het afgelopen jaar naar Donald Trump geluisterd en kwamen tot de conclusie dat hij een ramp zou zijn voor innovatie”, aldus de schrijvers van de brief. “Zijn visie staat recht tegenover het uitwisselen van ideeën en de vrijheid voor mensen”.

In de brief zijn geen huidige topmensen van Google, Apple of Facebook te vinden. Er staat alleen voormalig personeel vermeld. De brief benadrukt dat niemand namens een bedrijf tekent, maar op persoonlijke titel.

Apple sprak zich eerder uit tegen Trump, door voor het eerst de conferentie van de Republikeinen niet te sponsoren.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>