Marktaandeel Android bereikt nieuw hoogtepunt in Europa

Het Europese marktaandeel van Android is 6 procentpunt hoger dan een jaar eerder, meldt onderzoeksbureau Kantar woensdag. Voor de cijfers werden in maart, april en mei metingen uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië.

Kantar begon ruim vier jaar geleden met het publiceren van smartphonemarktaandelen. In die periode was Android nog nooit zo populair, al kwam het besturingssysteem in de herfst van 2014, vlak voor de lancering van de iPhone 6, wel in de buurt.

De iPhone van Apple heeft nu een marktaandeel van 18,3 procent, iets minder dan een jaar eerder. De groei van Android is vooral te danken aan de krimp van Windows Phone en andere besturingssystemen van bijvoorbeeld BlackBerry.


Huawei

Ook buiten Europa zijn Android-telefoons populair. In China is nagenoeg vier van elke vijf verkochte smartphones een Android-toestel, en in de Verenigde Staten staat het marktaandeel van Android op 68,5 procent.

In de vijf grootste landen van Europa blijven Samsung en Apple de populairste telefoonmakers. Huawei neemt de derde plaats in, met 12,5 procent van alle verkochte smartphones. Een jaar eerder was dat nog 7,4 procent. Vooral Samsung lijkt last te hebben van de opkomst van de Chinese concurrent.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>