‘EU scherpt mededingingsklacht tegen Google Shopping verder aan’

Mogelijk presenteert de Commissie nog deze maand een zogenoemde “aanvullende mededeling van punten van bezwaar”, meldt de Wall Street Journal vrijdag. Daarin wordt verder ingegaan op de wijze waarop Google volgens de EU zijn macht misbruikte met de Shopping-dienst.

In zo’n bericht kan de Commissie ook verder ingaan op de verdediging die Google na de originele aanklacht heeft opgeworpen.

Het Amerikaanse bedrijf werd vorig jaar officieel aangeklaagd omdat het de webwinkelvergelijker zou hebben voorgetrokken in de zoekresultaten, waardoor concurrerende diensten oneerlijk werden benadeeld.

Google ontkent die beschuldiging en zegt dat Shopping geen negatieve gevolgen heeft gehad voor andere bedrijven. De zoekmachinemaker wijst naar het succes van bedrijven als Amazon als bewijs dat er geen sprake was van een machtsmisbruik.

Naar verluidt wil de Europese Commissie binnenkort ook een antitrustzaak starten vanwege Googles dominantie op de advertentiemarkt. Daarnaast is Google al officieel aangeklaagd vanwege machtsmisbruik met het mobiele besturingssysteem Android. Ook die beschuldiging wordt door het bedrijf ontkend.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>