‘Politie probeerde video van schietincident Minnesota offline te halen’

Op de beelden is een man in een auto te zien, vlak nadat hij door een politieagent was neergeschoten. De politie zou de beelden via de smartphone van de filmer hebben geprobeerd te verwijderen, schrijft The Register.

De schietpartij gebeurde op woensdag en zorgde voor veel ophef en nieuwe protesten tegen politiegeweld in de Verenigde Staten. Het was de tweede keer in korte tijd dat een donkere man werd doodgeschoten door een agent.

De beelden verdwenen donderdag korte tijd van het sociale netwerk. Facebook zei dat het kwam door een technische storing.

Bekijk een fragment uit de video


Smartphone

De video werd gemaakt door de partner van het slachtoffer, die op de passagiersstoel zat. De vrouw zegt dat de politie haar smartphone in beslag nam en via haar Facebook-account probeerde de video te verwijderen.

Meerdere bronnen lieten weten dat er inderdaad is geprobeerd de beelden kort na het incident offline te halen via de telefoon. De politie probeerde op die manier mogelijk bewijsmateriaal te wissen.

Intussen waren er al meerdere kopieën van de video gemaakt door andere gebruikers op Facebook en Twitter.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>