Direct uitschrijven bij meerdere accounts met JustDelete.me

Je hebt door de jaren heen waarschijnlijk tientallen, misschien zelfs honderden accounts gemaakt bij allerlei verschillende diensten. Maar hoeveel daarvan gebruik je er daadwerkelijk nog? Tijd voor de grote schoonmaak, want met Justdelete.me kun je makkelijk oude accounts verwijderen.

Just Delete Me is een webpagina waar een paar honderd linkjes staan naar de verwijderpagina van verschillende diensten. Zo hoef je niet meer handmatig naar een dienst toe te gaan, in te loggen, en dan diep in het menu naar de vaak goed verscholen verwijderoptie te zoeken. Want zelfs als je een account ooit maar één keer hebt gebruikt, willen diensten niet graag dat je het opzegt.


Je vindt de site op www.JustDelete.me. Bovenaan de site staat een knop om de dienst in (slecht vertaald) Nederlands te gebruiken.


JustDelete.me bestaat uit heel veel blokjes met linkjes waarmee je direct naar de verwijderpagina van bijvoorbeeld Facebook of Gmail gaat. De diensten zijn alfabetisch geordend.

Tip: Als je niet zeker weet bij welke diensten je allemaal een account hebt, ga dan naar je mail-account en zoek daar op termen als ‘uitschrijven’, ‘welkom bij’, en ‘instellingen’. Dat zijn termen die doorgaans in welkomstmails staan als je je ergens aanmeldt.


De diensten bij JustDelete.me hebben ook een moeilijkheidsgraad. Daarbij kun je zien hoe makkelijk het is om een account te verwijderen. Diensten met een groene kleur zijn het simpelst te verwijderen met een druk op de knop. Rode diensten zijn lastiger, daar moet je vaak zelf een email sturen naar de beheerders. Er zijn zelfs een aantal diensten waar het helemaal onmogelijk is om je account te verwijderen.


Als je op ‘Toon informatie’ klikt onderaan een blokje, krijg je meer te weten over hoe moeilijk het is een account te verwijderen. Er wordt dan beschreven waarom dat soms zo moeilijk is.


Bij de meeste diensten moet je eerst zijn ingelogd voor je je überhaupt kunt uitschrijven. Als je op een link van JustDelete.me klikt en inlogt, wordt je soms doorgestuurd naar de homepage van een dienst. Ga in dat geval opnieuw naar JustDelete.me en klik alsnog op de verwijderlink. Open daarom iedere link met ‘Control + klik’, je muiswiel, of door te ‘Openen in een nieuw tabblad’.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>