Samsung verwacht beste kwartaal in twee jaar tijd

Naar verwachting komt de operationele winst voor het tweede kwartaal van 2016 uit op tussen de 8 en 8,2 biljoen won (6,2 tot 6,4 miljard euro), zo maakte Samsung donderdag bekend. Dat is het hoogste niveau sinds het eerste kwartaal van 2014.

Samsung zegt nog niets over de prestaties van individuele afdelingen, maar volgens analisten zit de smartphonetak sinds de verschijning van de Galaxy S7 in de lift. 

In een peiling die Reuters eerder deze week hield onder zestien marktanalisten werd de bijdrage van de mobiele tak aan de winst van Samsung geschat op 4,3 biljoen won (3,4 miljard euro). Ook dat is het hoogste in twee jaar tijd.


Concurrentie

Analist Kim Hyun-soo van IBK Asset Management zegt donderdag tegen het persbureau dat Samsung zich voorlopig niet al te veel zorgen hoeft te maken over concurrenten op de smartphonemarkt. 

“Het lijkt op dit moment onwaarschijnlijk dat er sterkere concurrerende apparaten zullen verschijnen” in de tweede helft van het jaar, aldus Kim. Apple brengt in september doorgaans zijn nieuwe iPhone uit, maar verwacht wordt dat het model van dit jaar geen grote veranderingen zal bevatten ten opzichte van de nu al verkrijgbare iPhone 6S.


Omzet

Samsung denkt dat zijn omzet uitkomt op tussen de 49 en 51 biljoen won (38 tot 40 miljard euro). Dat is iets meer dan vorig jaar, maar nog ruim minder dan in het tweede kwartaal van 2014 en 2013.

Eind juli maakt Samsung de definitieve resultaten bekend. Dan geeft het bedrijf ook meer details over de prestaties van zijn verschillende afdelingen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>