‘Google ontwikkelt twee eigen Android Wear-horloges’

De horloges zouden verschijnen nadat de nog niet aangekondigde nieuwe Nexus-smartphones van Google zijn aangekondigd, meldt Android Police.

De twee smartwatches worden volgens bronnen van de site ontwikkeld onder de codenamen Swordfish en Angelfish, en hebben diameters van respectievelijk 42mm en 43,5 millimeter.

Daarbij lijkt de grotere Angelfish met ingebouwde 4G-mogelijkheden, gps en hartslagmeter ook zonder gekoppelde smartphone gebruikt te kunnen worden.

De Angelfish zou ruim 14mm dik zijn, en drie knoppen aan de zijkant waaronder een kroon, net zoals de Apple Watch. Op de Apple Watch kan die ronde knop onder meer als scrollwiel worden gebruikt.


​Notificaties

De kleinere Swordfish zou 10,6mm dik zijn, en lijken op de de Pebble Time Round maar dan met smallere schermranden. Ook de Swordfish zou naast een knop een kroon op de zijkant hebben.

Beide horloges gebruiken Android Wear 2.0, uitgerust met speciale Nexus-wijzerplaten. Die zouden sneller toegang moeten geven tot notificaties. De horloges zouden verschijnen nadat de nieuwe Nexus-smartphones zijn aangekondigd, die in het najaar worden verwacht.

Android Police meldt regelmatig als eerste geruchten over Android, en zegt zich te baseren op meerdere bronnen. Tot nu toe bracht Google al smartphones en tablets onder het eigen Nexus-merk, maar die werden gemaakt door andere fabrikanten. Google ontwikkelde wel zelf enkele laptops en een tablet met de naam Pixel.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>