Snapchat komt met bewaarfunctie voor eigen foto’s en video’s

Snapchat Memories is te bereiken door op het camerascherm omhoog te vegen, meldt het bedrijf. In het overzicht worden alle foto’s, video’s en stories die gebruikers maken bewaard.

Snapchat zegt de functie toe te voegen omdat steeds meer gebruikers Snapchat als fotoalbum willen gebruiken. Tot nu toe konden gebruikers hun snaps alleen handmatig en per stuk opslaan op de fotorol van hun telefoon.

De snaps zijn gesorteerd op mediatype, en zijn bovendien doorzoekbaar. Daarvoor zet Snapchat objectherkenning in, zodat gebruikers kunnen zoeken op termen als ‘strand’ of ‘sneeuw’. De objectherkenning wordt op het toestel zelf uitgevoerd.


Oude foto’s opnieuw versturen

Gebruikers kunnen oudere snaps vanuit Memories opnieuw versturen, toevoegen aan hun story of van meerdere foto’s en video’s een nieuwe story maken. Voor het eerst kunnen ook foto’s vanuit de normale fotorol van de telefoon worden verstuurd via Snapchat.

Privéfoto’s die gebruikers liever niet zomaar aan anderen tonen, kunnen in de sectie ‘My Eyes Only’ worden gezet, die met een pincode is afgeschermd. Snaps die ouder zijn dan een dag worden door de app automatisch voorzien van een ronde witte rand, om duidelijk te maken dat die ouder is. Ook toont de Memories-functie dagelijks foto’s die bijvoorbeeld precies een jaar geleden zij gemaakt.

In het Memories-venster worden alleen de eigen foto’s van de gebruiker opgeslagen, niet de snaps van anderen. De Memories worden bewaard op de servers van Snapchat. Daarom wordt de update voor zowel Android als iOS de komende maand geleidelijk voor gebruikers uitgerold.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>