Megaupload-oprichter komt met nóg een opslagdienst

Megaupload-oprichter Kim Dotcom komt volgend jaar met een nieuwe site voor het online opslaan van bestanden, ook al bracht zijn eerste poging hem in grote problemen.

Dotcom schrijft op zijn Twitter-account over een dienst die 100 GB aan gratis opslagruimte te bieden heeft, inclusief versleuteling en de mogelijkheid tot het koppelen van meerdere apparaten, waartussen de bestanden gesynchroniseerd kunnen worden.

Megaupload werd vooral gebruikt als een opslagplaats voor films en andere bestanden, die er illegaal gedownload konden worden door andere gebruikers. Dotcom wordt daardoor al jaren verdacht van zijn rol in het aanbieden van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Rechtszaken

Om uit handen van de Amerikaanse autoriteiten te blijven, heeft hij inmiddels honderden miljoenen uitgegeven aan advocaten en rechtszaken. Des te opvallender is het dat Dotcom blijkbaar behoefte heeft aan een nieuwe, soortgelijke site.

Overigens bestaat er ook al een opvolger van Megaupload, een dienst die simpelweg de naam Mega draagt. Dotcom is ook hier eigenaar van. Gebruikers kunnen er 50 GB aan data op plaatsen. Betalen ze voor een account, dan krijgen ze 4 TB opslagruimte.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>