iOS 10 krijgt orgaandonor-functie

Een opvallende nieuwe functie in iOS 10: het besturingssysteem maakt het mogelijk om je in te schrijven als orgaandonor. Voorlopig geldt dat echter alleen voor Amerikaanse gebruikers.

Apple voegt de optie tot het opstellen van een donorcodicil toe aan de Gezondheids-app, die standaard geïnstalleerd staat iPhones. Apple-baas Tim Cook hoopt hiermee het tekort aan orgaandonoren wat op te kunnen vangen.

Cook vertelt aan Associated Press dat het idee voortkwam uit zijn eigen ervaringen met de zieke Steve Jobs. De inmiddels overleden Apple-oprichter moest lang wachten op een levertransplantatie, die er overigens uiteindelijk wel van kwam.

Amerika

Het bedrijf werkt samen met de nonprofitorganisatie Donate Life America, terwijl inschrijven worden opgenomen in het nationale donorregister. Of ook andere landen op den duur ook van de functie gebruik kunnen maken, is nog niet bekend.

Wat is er nog meer nieuw in iOS 10? Dat lees je hier.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>