Google's zelfrijdende auto herkent handgebaren fietsers

Google heeft zijn zelfrijdende auto’s aangeleerd om de handgebaren van fietsers op te pikken, om zo te anticiperen wat deze fragiele verkeersdeelnemers van plan zijn.

Dat blijkt uit een maandelijks rapport van het bedrijf. De auto kan er bijvoorbeeld rekening mee houden wanneer een fietser het signaal geeft om af te slaan. Herkent de auto een fietser, dan gaat het voertuig voorzichtiger rijden. Ook perst ‘ie zich niet tussen fietsers door, ook al zou er in theorie genoeg ruimte voor zijn.

Botsingen

Vorige maand werden er twee ongelukken opgemerkt door Google. Tijdens een inhaalmanoeuvre schampte een ander voertuig de auto van Google en bij een rood stoplicht werd er door een ander achterop ingereden. Er was nauwelijks schade en er raakte ook niemand gewond, benadrukt het bedrijf. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>