Google wil dat Oracle wordt gestraft voor openbaren bedrijfsgeheimen

Oracle noemde de informatie aan het begin van een rechtszaak tegen Google die draaide om Android-code die door Google zou zijn gekopieerd. De softwaremaker wilde met het bedrag de rechtbank duidelijk maken dat Google enorme bedragen verdient met Android, schrijft Ars Technica.

Omdat het om een bedrijfsgeheim ging, vroeg Google de rechtbank om de informatie uit te rechtszaakdocumenten te halen of die documenten geheim te maken. Persbureau Bloomberg had er toen echter al een bericht over gepubliceerd.

Google heeft bij de rechtbank een zogenoemde motie van sancties ingediend tegen Oracle. De rechter zal in de komende weken bepalen of Oracle moet worden gestraft voor het openbaren van de bedrijfsgevoelige informatie.


Android-code

De zaak om de vermeende gekopieerde Java-code in Android-apps werd in mei gewonnen door Google. Oracle eiste 8,8 miljard euro schadevergoeding voor het gebruik van de code, maar volgens de rechter is er sprake van eerlijk gebruik.

Oracle zei in de rechtszaak dat Google met Android een omzet van 31 miljard dollar genereert en een winst van 22 miljard dollar draait. Het bedrijf zou de informatie hebben op basis van vertrouwelijke financiële documenten.


Kosten van rechtsgang

Google heeft de rechter ook gevraagd om de kosten van de rechtszaak te verhalen op Oracle. Google was 3,9 miljoen dollar kwijt aan administratieve handelingen en het aannemen van experts.

Het zou gaan om slechts een kleine fractie van het bedrag dat de rechtszaak Google in totaal heeft gekost. Juridische kosten, zoals het aannemen van advocaten, kunnen niet worden verhaald op Oracle.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>