Buurt-WhatsApp helpt inbrekers opsporen

In Maassluis zijn drie mannen opgepakt die eerder op de dag een inbraak probeerden te plegen, zo meldt de politie. WhatsApp speelde daarbij een belangrijke rol.

Buurtbewoners zaten namelijk in een WhatsApp-groep en informeerden elkaar over een onbekende man die volgens de politie ‘aan een voordeur stond te rommelen.’ Ook het kenteken van de auto waarmee de man vervolgens wegreed, werd via de berichtendienst gedeeld en vervolgens aan de politie overhandigd. 

Veiligheid

Al vaker is gebleken dat WhatsApp-groepen de veiligheid in een buurt kunnen bevorderen. Tegenwoordig bestaan er zelfs WhatsApp-alarmstickers, die op ramen geplakt kunnen worden om criminelen af te laten schrikken.  

In Veenendaal gaat men nog een stapje verder. Daar worden binnenkort speciale WhatsApp-buurtpreventieborden geplaatst. Overigens in navolging van (inmiddels) vele andere gemeenten.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>