Eindhovens team voor derde maal wereldkampioen robotvoetbal

Het Chinese team Water was de afgelopen jaren steeds al de geduchte concurrent van de Eindhovense ploeg Tech United.

In de reguliere speeltijd werd het zondag 2-2 tussen de rivalen, en in de verlenging scoorden beide teams nog een goal.

Vervolgens nam het Chinese team vijf penalties die allemaal werden gestopt door keeper Versleutelen van Tech United. Het Eindhovense team nam maar één penalty, die meteen raak was.


Spannend

“Ik heb er gewoon geen woorden voor”, zegt de Eindhovense ploegleider Lotte de Koning. “Het was zo ongelooflijk spannend!”

Voor het toernooi zei De Koning tegen NU.nl in ieder geval de finale te willen halen. Dat lukte Tech United al acht keer op rij, met zeges in 2012 en 2014.

 Robotvoetbal wordt gespeeld in teams van vijf. De robots worden tijdens de wedstrijd niet door mensen aangestuurd, maar handelen geheel autonoom. Er is wel een menselijke scheidsrechter die onder meer het spel stillegt als de bal over de lijn gaat, en die kaarten kan uitdelen.


Zorgrobots

Tech United behaalde in een competitie voor zorgrobots de tweede plaats. Vooral vroeg in het toernooi behaalde de concurrentie een voorsprong, zegt teamleider Janno Lunenburg.

In de finale wisten de zorgrobots AMIGO en SERGIO weer wat terrein te winnen. De robots moeten in de @Home-competitie van de Robocup onder meer objecten herkennen en oppakken.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>