‘Microsoft werkt aan Surface-desktopcomputer’

Microsoft zou de all-in-one-pc in het derde kwartaal van dit jaar willen uitbrengen, meldt Digitimes. De geruchten over de ontwikkeling van een Surface-desktopcomputer worden door bronnen van Windows Central bevestigd.

Bij all-in-one-pc’s zit alle hardware in het scherm gebouwd, zoals bijvoorbeeld bij de iMac van Apple. Microsoft zou zijn Surface-pc willen voorzien van een Intel-chip uit de nieuwe Kaby Lake-serie. Die chips zijn naar verwachting pas eind 2016 beschikbaar.

Volgens de bronnen van Windows Central is de verschijndatum van de Suraface-pc daarom nog onduidelijk. Hoewel er nog geen ontwerp is uitgelekt, meldt Windows Central dat Microsoft voor een ‘modern en elegant’ ontwerp gaat, gericht op de woonkamer.

Tot nu toe bracht Microsoft enkel tablets, hybride apparaten en laptops uit onder het Surface-merk. Daarvan is de hybride Surface Pro-lijn het bekendst. Die tablets met aanklikbaar toetsenbord gebruiken snelle laptop-chips.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>