Microsoft had niet het hoogste bod op LinkedIn

Microsoft nam het zakelijke sociale netwerk over voor ruim 26 miljard dollar aan contanten. Cloudsoftwaremaker Salesforce bood ‘enkele miljoenen meer’ dan Microsoft, maar dat bod was opgebouwd uit zowel cash als aandelen. Dat meldt Recode op basis van openbare overnamedocumenten (pdf).

Naast Microsoft en Salesforce waren er nog twee andere partijen die interesse hadden in een overname van LinkedIn. Tussen maart en juni voerde het sociale netwerk gesprekken met alle vier de partijen.

Toch hadden enkel Microsoft en ‘partij A’, waarschijnlijk Salesforce, interesse in een volledige overname van LinkedIn. Waar Microsoft het sociale netwerk uiteindelijk heeft overgenomen voor 196 dollar per aandeel, bood Salesforce 200 dollar per aandeel.

Volgens LinkedIn heeft zijn bestuur verschillende afwegingen moeten maken, waaronder de toestemming van de aandeelhouders van Salesforce. Dat maakte het bod in contanten van Microsoft aantrekkelijker.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>