Podcast: Toekomsttrein Hyperloop en eerste dode na crash zelfrijdende auto

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (13 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:


Zelfrijdende auto

Donderdag maakte Tesla bekend dat er iemand is overleden na een ongeval terwijl zijn auto gebruikmaakte van de Autopilotfunctie. Door deze functie is de auto deels zelfrijdend, maar in dit geval werd een vrachtwagen over het hoofd gezien. Betekent dit ongeval een klap voor de gehele industrie en wat had Tesla kunnen doen om dit te voorkomen?


Hyperloop

De TU Delft presenteerde deze week zijn prototype voor de supersnelle Hyperlooptrein. Het futuristische voertuig moet zo’n 1.000 kilometer per uur door een buis kunnen gaan. Aan het eind van de zomer doet de TU Delft mee aan een wedstrijd die uitgeschreven is door SpaceX, het bedrijf van Elon Musk. 

NU.nl was bij de presentatie aanwezig en we bespreken de toekomst van de Hyperloop en de uitdagingen die er nog zijn.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>