Brazilië bevriest Facebook-tegoeden in drugszaak WhatsApp

Eerder werd WhatsApp al geblokkeerd in het land, omdat de berichtendienst geen informatie wil leveren over gebruikers die betrokken zouden zijn bij een drugsbende.

Volgens WhatsApp kunnen deze gegevens ook niet aan de Braziliaanse overheid worden overhandigd, omdat berichten op de dienst zijn versleuteld en het bedrijf hier zelf geen inzicht in heeft.

De onderzoekers zeggen dat verbanden tussen bendeleden in Brazilië, Bolivia, Paraguay en Spanje moeilijk te bewijzen zijn zonder de WhatsApp-gegevens, meldt Reuters donderdag. WhatsApp heeft zelf geen rekeningen in Brazilië, dus daarom besloot een rechter om tegoeden op de rekeningen van moederbedrijf Facebook te bevriezen.

Het is onduidelijk wat dat voor gevolgen zal hebben voor de activiteiten van Facebook in Brazilië. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op de uitspraak.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>