‘Apple wil iWatch laten opladen met zonne-energie of beweging’

Ook experimenteert Apple met het opladen via bewegingen of via magnetische inductie, meldt de New York Times maandag op basis van anonieme bronnen binnen Apple.

Er gaan al lange tijd geruchten over een smartwatch van Apple, maar wanneer deze moet verschijnen is nog onduidelijk. Ook het bericht van de New York Times heeft hier geen informatie over.

Tony Fadell, een van de bedenkers van de iPod, zegt tegen de krant dat Apple jarenlang heeft geëxperimenteerd met zonnepanelen op iPhones en iPods. Dat bleek echter niet praktisch omdat die apparaten vaak in broekzakken zitten of binnenshuis worden gebruikt, zegt Fadell, die onlangs zijn bedrijf Nest verkocht aan Google voor 3,2 miljard dollar.

Apple zou bij de iWatch alsnog proberen om een laag onder het scherm te verwerken die gebruikmaakt van zonne-energie. Het duurt volgens de bronnen van de krant zeker nog enkele jaren voordat die technologie op de markt komt.


Beweging


Onlangs speculeerde analist Matt Margolis dat Apple met een nieuwe fabriek aan schermen met ingebouwde zonnepanelen. In de Amerikaanse staat Arizona lijkt Apple in ieder geval krasbestendige schermen van saffierglas te gaan maken.

Apple zou naast zonne-energie ook experimenteren met het opladen van zijn apparaten door beweging. Veel duurdere horloges gebruiken die techniek al, hoewel dit niet veel stroom oplevert.

Het bedrijf heeft ook tests uitgevoerd met draadloos opladen via magnetische inductie. Onder meer Nokia en Sony maken al smartphones die op deze manier worden opgeladen.

De New York Times herhaalt dat Apple zijn iWatch wil voorzien van een scherm van gebogen glas. In juli kreeg Apple patent op een gebogen batterij die daaronder zou kunnen passen.

Buigbaar scherm en medische functies: wat weten we al van de iWatch?

Apple in 2013: Recordverkoop maar minder winst

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>