Aantal BlackBerry-activaties daalt naar nul procent

De nieuwe activeringscijfers van smartphones in de Verenigde Staten zijn bekend en daaruit blijkt dat vooral Apple goede zaken heeft gedaan in het laatste kwartaal van 2013. BlackBerry doet het echter zó slecht dat de smartphonemaker niet eens meer wordt meegerekend in het overzicht van CIRP.


Uit de cijfers blijkt dat ruim 45 procent van de nieuw geactiveerde smartphones in oktober tot en met december van 2013 op Android draaide en 48 procent op iOS, tegenover 34 procent in het voorgaande kwartaal. Apple lijkt dit succes te danken aan de lancering van de iPhone 5s en 5c.


Slecht nieuws voor andere makers van smartphonebesturingssystemen: Windows Phone kwam uit op minder dan drie procent in Amerika en BlackBerry noteert een pijnlijke nul procent. De laatste drie procent gaat naar niet-smartphones, zoals de apparaten met een Java-besturingssysteem.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>