Google neemt reactiesysteem Youtube op de schop

Foto:  Bloomberg

Dat maakt Google bekend op zijn Youtube-blog. De reacties die een prominente plek krijgen, zijn afkomstig van populaire Google+ profielen of profielen die de gebruiker in zijn kringen heeft. Ook worden relevante discussies over de video uitgelicht.

Daarnaast wordt het mogelijk om een publieke of privéreactie achter te laten. Zo krijgen gebruikers de keuze om een reactie met iedereen, hun Google+ kringen of specifiek geselecteerden te delen. De reacties worden tevens in een stapelvorm weergegeven, net als bij Gmail.


Modereren


Eigenaren van een Youtube-kanaal krijgen voortaan ook de beschikking over meerdere opties om reacties te modereren, zoals het accepteren van reacties voordat ze worden geplaatst of het blokkeren van specifieke woorden.

Google meldt daarbij dat het bij het reageren op video’s voortaan noodzakelijk is om een Google+ profiel aan het Youtube-account te koppelen.

Het nieuwe reactiesysteem van Youtube wordt de komende periode uitgerold. Eerder werden de eerste veranderingen door Google al aangekondigd.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>