Windows Update start zelf Windows 10-upgrade vanaf 2016

Microsoft maakt het telkens lastiger om Windows 10 te ontwijken. Vanaf volgend jaar wordt het besturingssysteem niet langer aangeboden als een optionele update, maar als een aanbevolen update.

Afhangende van je instellingen in Windows Update kan dat betekenen dat de installatie van Windows 10 automatisch start. “Aanbevolen updates op dezelfde manier ontvangen als belangrijke updates” moet daarvoor aan staan. Bij veel gebruikers is dit ook zo.

Wil je de upgrade naar Windows 10 niet automatisch doorvoeren, dan moet je het selectievakje bij deze instelling uitvinken. Doe je dat niet, dan start de installatie van Windows 10 zodra de update is gedownload.

‘Duidelijke melding’

Microsoft zegt er wel bij dat je een ‘duidelijke melding’ krijgt, zodat je Windows 10 niet per ongeluk installeert. Je kunt er dan nog voor kiezen te wachten.

Ook kun je de installatie terugdraaien naar Windows 7 of 8/8.1, als je er niet tevreden mee bent. Dat moet wel binnen 31 dagen gebeuren.

Foutje, bedankt?

Onlangs nog werd Windows 10 als optionele update al ‘per ongeluk’ doorgeduwd. Daarvoor bood Microsoft zijn excuses aan. Het was een ‘foutje’, maar blijkt nu vooral een voorbode. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>