Moederbedrijf Google mogelijk toch weer naar China

Dat heeft Sergey Brin, een van de oprichters van Google, gezegd in een interview met de zakenkrant The Wall Street Journal.

Google trok zich in 2010 min of meer terug uit China vanwege cyberaanvallen op emaildienst Gmail en onenigheid met de regering van het land over censuur van zoekresultaten.

De diensten van Google zijn niet beschikbaar in China, hoewel het bedrijf er wel advertenties verkoopt. “We doen best veel zaken in China, al is het voor ons geen makkelijk land”, zei Brin.


Reorganisatie

Met de reorganisatie hebben de diensten van Alphabet, zoals de zoekmachine, YouTube en Android, een eigen plek in het bedrijf gekregen. Die mogen nu zelf bepalen of ze zakendoen in China, aldus Brin.

Vorige maand schreef The Wall Street Journal dat er gesprekken waren over het lanceren van een Android app-winkel in China.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>