‘Samsung richt zich op automarkt’

Dat meldt Reuters op basis van eigen onderzoek. Patentaanvragen na 2013 zijn niet meegenomen in het onderzoek omdat patentaanvragen niet direct worden gepubliceerd.

Onder te patenten bevinden zich onder meer technologieën om een slapende bestuurder te detecteren, een systeem om inbraakpogingen te herkennen en een doorzichtig scherm om route- en verkeersinformatie te geven.

Samsung zou daarnaast een speciaal team hebben samengesteld om cameramodules aan autobedrijven te verkopen, en zou ook overnames overwegen om de focus op auto-gerelateerde zaken te versterken. 

Samsung SDI, de batterijdivisie van Samsung, is momenteel de op vijf na grootste producent van batterijen voor auto’s. Ook andere takken binnen het bedrijf zouden zich steeds meer richten op auto’s. Volgens ingewijden zal het echter nog jaren duren voordat ook andere Samsung-divisies noemenswaardige inkomsten uit de autosector halen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>