Review: TP-Link Archer C2600

Een router koopt u waarschijnlijk niet ieder jaar of zelfs iedere twee of drie jaar. Bent u nu in de markt voor een high-end-model, dan komt u waarschijnlijk vrij snel de term Multi User Mimo tegen. Dat is waar het technologisch allemaal heen gaat.

Klaar voor de toekomst

De term MU-MIMO staat voor de mogelijkheid van een router om meerdere aangesloten apparaten tegelijkertijd te bedienen. Dat kon tot op heden niet; apparaten moeten op elkaar wachten, iets wat u in de praktijk zelden echt merkt overigens. TP-Link heeft met de Archer C2600 een van de eerste routers die er helemaal klaar voor is, met intern de technologie van Qualcomm. Om optimaal gebruik te kunnen maken van Multi User Mimo, is het overigens cruciaal dat ook de aangesloten apparaten dit ondersteunen, iets wat op dit moment nog vrijwel niet het geval is. De verwachting is dat dit langzaam maar zeker op gang gaat komen. Verder is de C2600 nu al een uitstekend presterende router, met een vernieuwde en prettige web-interface en een functionele app.

Conclusie

Uitstekende router als u nu al op de Multi User Mimo-trein wilt springen. In de praktijk zal u waarschijnlijk nog even moeten wachten voor u deze technologie ook echt gaat gebruiken.

Adviesprijs € 189,–

Voor meer informatie www.tp-link.com

 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>