‘Apple laat Samsung ver achter zich op smartwatchmarkt’

Dat stelt marktonderzoeker Strategy Analytics.  

Samsung heeft naar schatting 600.000 smartwatches verkocht in het derde kwartaal, tegenover 4,5 miljoen smartwachtes van Apple. Samsung heeft daarmee bijna ééntiende van de markt in handen, tegenover krap 73 procent voor Apple.

De analisten verwachten wel dat de markt in de komende tijd meer in balans komt. Samsung lanceert in het huidige kwartaal haar eerste ronde smartwatch, de Gear S2. Het apparaatje, dat goedkoper is dan de Apple Watch, krijgt overwegend positieve reacties.

De wereldwijde smartwatchmarkt is in het derde kwartaal vervijfvoudigd ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. Er zijn nu ruim 6,1 miljoen exemplaren in de omloop. Samsung en Apple zijn verantwoordelijk voor 83,6 procent van de markt, de rest is in handen van kleinere fabrikanten als Huawei en Lenovo.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>