Lenovo kondigt nieuwe convertible Yoga-laptop aan

De Yoga 900 is evenals zijn voorganger ultradun en ultralicht. Maar waar dat in de Yoga 3 Pro nog resulteerde in een matige batterijduur, belooft Lenovo dat de Yoga 900 het anderhalf tot twee uur langer volhoudt dan de 7,5 uur van de Yoga 3 Pro.

Verder is het nieuwe vlaggenschip voorzien van Intel’s nieuwe Skylake-processoren (Core i5 of i7), kunnen gebruikers van meet af aan kiezen voor meer werkgeheugen en zit er standaard met 256 GB twee keer zo veel opslagruimte in als de Yoga 3 Pro.

Het scherm van de laptop heeft een resolutie van 3200×1800 pixels en kan helemaal omgevouwen worden, waardoor een soort tablet ontstaat. Ook krijgt het apparaat een usb-c-poort mee.


Tablet

Lenovo kondigde ook een update van haar Windows-megatablet aan. De nieuwste versie van de tablet van 27 inch krijgt de naam Yoga 900 Home mee. De app-winkel van het apparaat wordt geïntegreerd met de app-winkel van Windows 10, waarmee Lenovo hoopt meer gebruikers te overreden om de Yoga 900 Home te gebruiken.

 De Yoga 900 Home krijgt ook een processor uit Intel’s Skylake-reeks (tot Core i7), tot 8 GB RAM, maximaal 1 TB aan opslagruimte en kan worden uitgerust met een videokaart van Nvidia.

Het is nog niet bekend wanneer beide apparaten in Nederland te koop zullen zijn, maar in de VS zijn ze per direct verkrijgbaar. De Yoga 900 begint bij 1200 dollar (1060 euro) en de Yoga 900 Home is te verkrijgen vanaf 1549 dollar (1367 euro).

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>