Asus overweegt eigen versie Hololens

Dat melden ceo van Asus Jonney Shih en Terry Myerson, hoofd van de Windows-tak bij Microsoft tegenover CNET.

De Microsoft Hololens is een transparante bril die middels zogenoemde augmented reality computerbeelden in het gezichtsveld van de gebruiker projecteert.

De eerste versie van de Hololens van Microsoft is een ontwikkelaarsmodel dat in 2016 verschijnt en dan 3000 dollar kost. Asus overweegt een consumentenversie met een lager prijskaartje.


Groter ecosysteem

Microsoft hoopt dat meer hardwaremakers de Hololens-technologie zullen oppakken. “Alles dat we op hardwaregebied doen, doen we om het Windows-ecosysteem groter te maken”, zegt Myerson van Microsoft.

Shih zegt nog te evalueren of een eventuele augmented reality-bril van Asus potentie voor het bedrijf heeft.

Volgens de Asus-topman overweegt het bedrijf in ieder geval niet om een apparaat gebaseerd op de Google Glass te maken. Shih noemt die geflopte bril van Google “te beperkt”.

Microsoft zegt dat het nog niks bekend kan maken over een consumentenversie van de Hololens, en dat het wacht tot de tijd er rijp voor is.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>