Amazon klaagt ruim duizend mensen aan voor plaatsen nepreviews

Dat meldt The Guardian zondag. Amazon weet niet wie de personen zijn en heeft de rechtszaak dus aangespannen tegen ruim duizend anonieme personen. Volgens de site worden de Amerikaanse consumentenbeschermingsregels geschonden.

De meeste verdachten zouden positieve beoordelingen verkopen voor producten die door de verkopers op Amazon worden verkocht.

Het gaat om mensen met een account op de website Fiverr.com, een online marktplaats voor klusjes en diensten. Een beoordeling van vijf sterren is daar al vanaf 5 dollar te koop. De bijhorende tekst wordt vaak door de verkopers zelf geschreven, aldus Amazon. 

In april startte de Amerikaanse internetgigant al rechtszaken tegen diverse websites voor het verkopen van nepreviews. De meeste van die sites zijn inmiddels offline. Deze rechtszaak is bedoeld om de individuele ‘nepreviewers’ aan te pakken.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>