‘Samsung Galaxy S7 krijgt drukgevoelig scherm’

Dat meldt Phonearena op basis van lek-account I Ice Universe op Chinees sociaal netwerk Weibo.

Volgens het lek zal de Samsung Galaxy S7 gebruikmaken van de technologie Clearforce van touchscreenmaker Synaptics. Die technologie wordt ook gebruikt in de Huawei Mate S met drukgevoelig scherm, die in tegenstelling tot de reeds beschikbare normale versie pas begin 2016 te koop is.

Clearforce zou zich van Apple’s vergelijkbare 3D Touch onderscheiden door de mogelijkheid het scherm wakker te maken door er harder op te drukken, en de scrolsnelheid aan te passen.

De aankondiging van de Galaxy S7 word begin 2016 verwacht. In die periode stelt Synaptics zijn technologie Clearforce ook pas beschikbaar. Daarom verschijnt de drukgevoelige Huawei Mate S ook pas later.

Volgens eerdere geruchten zou Samsung de Galaxy S7 net als de S6 in twee varianten uitbrengen, normaal en met gebogen schermranden. Ook spreken geruchten van een nieuw soort behuizing van magnesium.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>