Test opvolger DigiD biedt ruimte voor 30.000 mensen

Dat zegt ICT-beheerder Logius van Ministerie van Binnenlandse Zaken tegen Tweakers. Idensys moet DigiD op termijn gaan opvolgen, en dan dienen als inlogmethode voor zowel overheidsinstanties als bedrijven.

Waarschijnlijk zullen vooral ambtenaren en medewerkers van deelnemende bedrijven de 30.000 plaatsen van de test vullen. De test loopt van eind 2015 tot medio 2016. Pas daarna zal de Tweede Kamer stemmen over of en wanneer Idensys zal worden ingevoerd als opvolger van DigiD.

DigiD kreeg onlangs kritiek van het CBP vanwege de beveiliging. Ondanks dat de beveiliging van het huidige systeem volgens de overheid voldoende is, wordt toch gewerkt aan een app voor tweestapsverificatie.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>