Microsoft wil meerdere mensen tegelijk in ‘mixed reality’

Met de Hololens werkt Microsoft al aan een commerciële augmented reality-bril, die door een computer gegenereerde beelden in de echte wereld kan laten zien.

In het laboratorium van futurist Jaron Lanier wordt ook gewerkt aan technieken om meerdere mensen tegelijk die aangepaste realiteit te laten zien, meldt Technology Review maandag.

In het project Comradre van Lanier wordt onder meer geëxperimenteerd met virtuele objecten die door meerdere mensen tegelijk kunnen worden bewogen. Ook moet het bijvoorbeeld mogelijk worden voor twee mensen met een augmented reality-bril om handen te schudden, en dan allebei een grafisch effect te zien.

Het moeilijkste probleem dat moet worden opgelost om meerdere mensen in één virtuele wereld te laten rondlopen is het juist meten van lichaamsbewegingen, zegt onderzoeker Jeremy Bailson, die bij de universiteit Stanford aan virtual reality werkt.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>