Binnenlandse Zaken oneens met kritiek op DigiD-beveiliging

Dat vertelt een woordvoerder van minister Plasterk aan Security.nl

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) pleit er sinds dinsdag voor om de sms-code bij DigiD verplicht te stellen. Op het moment zijn websites van sommige overheidsorganisaties beveiligd met een sms-code, maar op andere sites kan worden ingelogd met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. 

Volgens de woordvoerder van Plasterk kunnen overheidsorganisaties zelf het beste inschatten of ze met een sms-code worden beveiligd. “Dit doen ze op basis van een risicoanalyse. Zo zijn zorgverzekeraars dit jaar overgestapt op DigiD met sms-controle”.

Het zou volgens het ministerie niet nodig zijn om voor bijvoorbeeld een afspraak met de gemeente in te loggen met een sms-code. De woordvoerder benadrukt dat mensen ook zelf een verantwoordelijkheid hebben bij het beschermen van hun persoonlijke gegevens.

Het ministerie wil in 2016 een app uitbrengen, die als alternatief dient voor de sms-code.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>