Ruim één miljard nummers beluisterd via Discover-playlists Spotify

Dat heeft de streamingdienst donderdag bekendgemaakt.

De Discover Weekly-functie werd tien weken geleden toegevoegd aan Spotify. Elke maandag krijgen gebruikers een nieuwe afspeellijst voorgeschoteld met dertig nummers die volgens de algoritmes van de dienst aansluiten op hun muzieksmaak.

Van de mensen die de playlist hebben geprobeerd slaat 71 procent minstens één nummer op in een eigen afspeellijst. Zes op de tien gebruikers luisteren naar minstens vijf nummers uit de Discover Weekly-lijst.

Om de afspeellijst samen te stellen gebruikt Spotify onder meer de technologie van het bedrijf The Echo’s Nest, dat in 2014 werd overgenomen. De streamingdienst analyseert naar welke artiesten andere gebruikers met een vergelijkbare muzieksmaak luisteren, en stelt zo wekelijks een nieuwe lijst op.

Spotify heeft wereldwijd ruim 75 miljoen gebruikers, waaronder 20 miljoen betalende leden. Daarmee is het de grootste muziekstreamingdienst, voor concurrenten als Apple Music, Deezer en Rdio.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>