Android-versie Whatsapp maakt back-up chatgesprekken in cloud

Dat meldt Android PoliceiOS-gebruikers konden al langer automatisch hun back-ups naar de cloud uploaden, maar nu krijgt ook de Android-versie de mogelijkheid. 

Whatsapp maakt al jaren een lokale back-up, maar die was enigszins gelimiteerd in functionaliteit omdat de back-up handmatig van de telefoon gehaald moest worden. Als de gebruiker dat niet had gedaan en vervolgens de telefoon verloor, dan was de chatgeschiedenis verloren.

Met de nieuwe functie uploadt Whatsapp chatgeschiedenis, foto’s, stemberichten en zelfs videos naar de Google Drive-account van de gebruiker. De nieuwe functie wordt momenteel uitgerold en is eenvoudig te activeren. Als de gebruiker Whatsapp updatet, verschijnt er bij het opstarten van de app eenmalig een venster waarin de automatische upload te activeren is.

De Google Drive-functionaliteit werd eerder ook al eens toegevoegd aan Whatsapp, maar verdween later weer. De functie lijkt nu definitief terug te zijn.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>