Android-oprichter steekt 300 miljoen dollar in hardware-startups

Dat doet hij via zijn bedrijf Playground Global, een zogenoemde incubator waar startups zich kunnen ontwikkelen.

Eerder dit jaar maakte Rubin al bekend dat investeerders 48 miljoen dollar in Playground zouden steken. Onder meer Google, het bedrijf dat in 2005 Android overnam en doorontwikkelde tot een besturingssysteem dat op ruim een miljard apparaten staat, steekt geld in het nieuwe project van Rubin.

Playground heeft inmiddels in acht startups geïnvesteerd. Rubin zei tijdens de Recode Mobile-conferentie dat hij op zoek is naar de technologie die “na smartphones en tablets” komt, meldt Venturebeat.

Volgens de Android-bedenker is het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie het volgende groeigebied in de technologiesector. Hij investeerde daarom onder meer in de startup Nervana Systems, een ontwikkelaar van zelflerende computersystemen. Ook stak hij geld in een sensor die de chemische samenstelling van zwembadwater analyseert.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>