Mercedes-Benz test zelfrijdende vrachtwagen op Duitse Autobahn

Dat vertelt de autofabrikant aan persbureau AFP.

De Mercedes-Benz Actros is voorzien van een ‘automatische piloot’, waarmee de vrachtwagen op snelwegen de goede kant oprijdt. Hiermee kan de vrachtwagen in ieder geval van Stuttgart naar Denkendorf rijden, zonder dat een chauffer iets hoeft te doen.

In de vrachtwagen is wel een chauffeur aanwezig, voor het geval dat er problemen ontstaan. De chauffeur kan dan de controle van het voertuig overnemen. Tijdens de eerste succesvolle test zat een Daimler-bestuurslid in de chauffeursstoel.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>