Valsspelende programmeur wint 1000 online weggeefacties

Je kent ze vast, wedstrijden op sociale media waarbij je iets kan winnen zodra je het bericht deelt met je vrienden. Wat zou er gebeuren als je aan al deze wedstrijden tegelijk mee zou doen?

Daar kwam programmeur Hunter Scott achter. Hij schreef een script waarmee hij meer dan 1000 prijzen won, zonder er meer voor te doen. Scotts experiment vond plaats op Twitter en het script dat hij schreef heet ook wel een ‘Twitterbot’.

Dit nepaccount zocht automatisch naar winacties op Twitter en ‘retweette’ de berichten voor een kans om te winnen. Dat zorgde ervoor dat Scott de afgelopen maanden vier wedstrijden per dag won.

Cowboyhoed

De programmeur verklaart op zijn blog waarom hij dit deed: hij wilde graag weten of mensen echt iets winnen met deze online acties.

Dat heeft hij geweten. Zo won hij onder meer een cowboyhoed met handtekeningen van Mexicaanse soapsterren en een trip naar New York’s Fashion Week, ter waarde van 4000 dollar.

In totaal deed Scott zo mee aan zo’n 165.000 weggeefacties. De man won vooral tickets voor evenementen en ‘geld’ om te spenderen in online games. Onder: een deel van de buit.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>